Сьогодні незвичайне заняття провів із дітьми інспектор ППС України "Як дитині не загубитися у великому місті"

Сьогодні незвичайне заняття провів із дітьми інспектор ППС України "Як дитині не загубитися у великому місті"

Інструкція для дитини: що робити чаду, якщо він загубився у місті

Жоден з батьків чи дітей не застрахований від екстремальних ситуацій. Але ми в змозі їх оперативно вирішити, навчивши чадо життєво важливим моделям поведінки. Тому плануючи поїздку в місто, попередньо поясніть дитині, як вона має поводитися та чим загрожує її вкрай активна поведінка, скажімо, на вокзалі чи в аеропорту.

  1. Перше та основне правило, дотримання якого допоможе вам швидше знайти безцінну пропажу: дитина має вивчити напам’ять та за необхідності повідомляти дорослим своє ім’я та прізвище, телефон одного з батьків, а також адресу. Щоб оцінити поведінку маленької людини в разі, якщо вона загубиться, іноді влаштовуйте їй «іспит»: нехай вона самостійно дзвонить вам із міського номеру, набираючи цифри по пам’яті.
  2. Донесіть до дитини: усвідомивши, що загубився (у магазині, на вулиці), ти мусиш залишатися на місці та чекати батьків. Самомуходити та шукати батьків не варто.
  3. Необхідно подивитися навколо себе, і якщо мами дійсно немає поряд, треба голосно покликати її. Деякі виховані дітлахи соромляться галасувати в громадському місці. Запевніть дитя, що це виняток, і етикет тут недоречний. Тренуйтесь разом із дитиною в голосних гуканнях, щоб надати їй упевненості.
  4. В разі якщо малюк загубився, попрохати про допомогу в першу чергу він мусить у найближчого полісмена, працівника (консультанта в магазині, чергового по станції) чи у перехожого із дитиною (краще, щоб це була жінка). Звертаючись до незнайомця, не варто втрачати пильності. Дитина має засвоїти: їй необхідно залишатися на місці, що б дорослий не запропонував та куди б не тягнув (можливо, він керується злочинними мотивами,хоче викрасти дитину).
  5. Корисним також стане пароль, який знатимете лише ви та чадо, використовуючи в екстрених випадках як сигнал про те, що це послання дійсно від когось із вас. Так, телефонуючи з номеру людини, що знайшла дитину, син/дочка скаже: «Джексон(прізвисько вашого собаки). Мамо, я знаходжусь…». Вміння точно описати місце також допоможе вам із чадом.
  6. Якщо дитина поїхала без вас на метро чи автобусі, вона зобов’язана вийти на найближчій станції та чекати вашого приїзду там – це правило непохитне. Якщо ж ситуація дзеркальна (малюк один на зупинці, а ви сіли в транспорт, що рушає), то йому необхідно стояти на тому ж місці в очікуванні вас.
Кiлькiсть переглядiв: 157